• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chavanel en Van Hummel stappen uit de Tour

  Sylvain Chavanel verlaat de Tour met maagklachten.

  Een aantal renners heeft de tweede rustdag in de Tour niet gehaald. Sylvain Chavanel en Kenny van Hummel zijn de bekendste opgevers in de vijftiende rit. Nog vier andere renners gaven er de brui aan.

  Chavanel kampt al een tijdje met problemen aan de luchtwegen. De Fransman is na Tony Martin de tweede renner van Omega Pharma-Quick Step die uit de Tour stapt.

  Kenny van Hummel (Vacansoleil-DCM) gaf op met maagklachten. De Nederlandse sprinter moest het peloton al snel laten gaan en besloot na honderd kilometer de strijd op te geven.

  Brett Lancaster (Orica-Greenedge), Jevgeni Goetarovitsj (Française des Jeux) en Giovanni Bernaudeau en Vincent Jérôme (Team Europcar) waren de andere opgevers van de dag. Het peloton telt nu nog 156 renners.

  Slechts vier teams zijn nog volledig

  Het regende opgaves in de Tour de voorbije dagen. Van de 22 teams zijn er slechts vier die nog volledig zijn op de tweede rustdag: Lotto-Belisol, BMC, Liquigas en Saxo Bank.

  Rabobank en Vacansoleil-DCM zijn er het ergst aan toe: de twee Nederlandse teams hebben nog vier man in koers. Omega Pharma-Quick Step verloor Tony Martin en vandaag nog Sylvain Chavanel.