• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Astana dient een klacht in tegen spijkerstrooier

  Robert Kiserlovski zit op de grond in de afdaling van de slotklim.

  De Astana-ploeg heeft na de 14e Touretappe een klacht ingediend bij de Franse politie tegen onbekenden. De Kroatische renner Robert Kiserlovski brak zondag zijn sleutelbeen, omdat er spijkers op de weg lagen.

  De finale van de 14e etappe draaide zondag helemaal in de soep. Spijkers op de weg veroorzaakten de ene lekke band na de andere. Robert Kiserlovski was het grootste slachtoffer. De Kroatische helper van de Astana-ploeg brak zijn sleutelbeen en moest de Tour verlaten.

  "We verliezen door enkele gekken die spijkers uitstrooiden een renner in de Tour", zegt ploegleider Guido Bontempi (foto). "We laten het daar niet bij en dienden een klacht in bij de Franse politie."

  "We hopen dat de dader of daders snel ingerekend kunnen worden. Of wij de zaak financieel op die onverlaten kunnen verhalen is een verhaal voor onze juristen. Ik ben blij dat we het hier niet bij gelaten hebben."

  Tourorganisator ASO steunt Astana. De Franse politie zou een vermoeden hebben wie de dader is.