• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "75 procent kans dat Boonen Spelen haalt"

  Dokter Toon Claes: "Tom Boonen zou de Spelen moeten halen."

  Orthopedisch chirurg Toon Claes is optimistisch over de slaagkansen van Tom Boonen, die een rib heeft gebroken. "Als hij zaterdag de Ronde van Wallonië kan rijden, is er geen man overboord."

  Tom Boonen heeft een rib gebroken in de Ronde van Polen en moet drie dagen rusten. Vraag is of de Belgische kampioen over twaalf dagen topfit de start van de olympische wegrit haalt.

  Boonen heeft drie dagen rust voorgeschreven gekregen.

  "Nu is het hopen dat het herstel vlot verloopt en dat hij de Ronde van Wallonië haalt. Dat beetje competitie heeft hij toch nodig, wil hij met een gerust gemoed naar de Spelen afreizen", zegt orthopedisch chirurg Toon Claes in Het Laatste Nieuws.

  "Drie dagen zonder fiets is weinig, maar Boonen heeft in het verleden al bewezen dat hij snel geneest. Als hij zaterdag de Ronde van Wallonië kan rijden, is er geen man overboord. Daar ben ik van overtuigd."

  Op 28 juli staat de olympische wegrit op het programma. "Het zou moeten lukken. Het is niet gemakkelijk om er een percentage op te plakken, maar als het toch moet, gok ik op 75 procent."