• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Impe: "Vanendert moet voor bolletjes gaan"

  Zesvoudig bergkoning Lucien Van Impe werd gehuldigd op het podium in Luik.

  Lucien Van Impe, de laatste Belgische Tour-winnaar, is gisteren gehuldigd in Luik. Hij vindt dat Jelle Vanendert voluit voor de bolletjes moet gaan. "En voor Jurgen Van den Broeck moet het podium haalbaar zijn."

  "Van den Broeck verloor al twintig seconden in de proloog, dus het zal niet gemakkelijk worden in de tijdritten", zegt Van Impe over de kansen van de Belgische hoop in de Tour.

  "Van den Broeck zal tijd moeten terugnemen in de bergen. Dan is een podiumplaats zeker mogelijk. Maar de Tour winnen wordt zeer moeilijk."

  Van Impe, zesvoudig bergkoning in de Tour, denkt dat Jelle Vanendert zijn opvolger kan worden in de bolletjestrui. "Ik heb Jelle vorige week gezegd dat hij daar vol voor moet gaan."

  "Maar ik heb gelezen dat hij misschien voor een klassement gaat. Dat zou ik nooit doen in zijn plaats. Ik denk dat hij niet sterk genoeg is om top vijf te rijden. Een etappe winnen zou veel mooier zijn", vindt Van Impe.

  Van Impe gehuldigd op podium in Luik

  Lucien Van Impe is gisteren als zesvoudig bergkoning en laatste Belgische Tour-winnaar gehuldigd op het podium in Luik. "Ze hadden mij gevraagd om naar hier te komen, maar ik wist niet waarom."

  "Ik was verrast. Het was alsof ik opnieuw mijn trui moest komen afhalen op het einde van de Tour", lacht Van Impe.