• home
 • video
 • pas verschenen

  Sloveense judoka mist grote afspraak niet

  Urska Zolnir was een van de oudste judoka's in haar gewichtsklasse.

  De Sloveense Urska Zolnir heeft met veel overmacht het goud in de klasse tot 63 kilogram in de wacht gesleept.

  Urska Zolnir moest de voorbije jaren op de grote afspraken bijna altijd vrede nemen met een bronzen medaille. Maar ze had duidelijk goed gepiekt naar de Spelen. Als een wervelwind raasde ze door het toernooi.

  Zolnir smeerde al haar tegenstanders op weg naar de finale een ippon aan. De Chinese Xu Lili, die verrassend de eindstrijd had bereikt, bood meer weerwerk, maar ook zij werd met een waza-ari gevloerd.

  De Japanse Ueno, de nummer 1 van de wereld, strandde op de derde plaats. De Nederlandse veterane Elisabeth Willeboordse bleef zelfs met lege handen achter. Nederland won nog geen enkele medaille in het judo.