• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "Kerber wordt echte test voor Clijsters"

  "De blessure is de afgelopen dagen stabiel gebleven", zegt Carl Maes.

  Kim Clijsters speelt maandag in de 1/8e finales op Wimbledon tegen Angelique Kerber (WTA-8). Ondanks een buikspierblessure ging het in de eerste drie ronden vlot voor Clijsters.

  "Maar de angst is er nog", zegt coach Carl Maes aan Sporza. "Tot nu toe valt alles wel goed mee: de planning, de tegenstandsters en het spel van Kim."

  "De blessure is de afgelopen dagen stabiel gebleven, maar door zich aan te passen heeft Kim nu enkele andere kwaaltjes. Het is duidelijk dat Kim niet honderd procent fit is."

  "Maar ze gaat goed om met de moeilijke situatie. Ze beseft dat ze niet meer de speelster is die ze twaalf maanden geleden nog dacht te kunnen zijn."

  De Duitse Kerber wordt geen makkelijke opdracht voor Clijsters. "Dit wordt een eerste echte test", vertelt Maes. "Kerber won op gras in Eastbourne. We mogen haar zeker niet onderschatten."

  "Ze heeft geen harde, maar wel een goede opslag. Kerber zoekt de lijnen goed op. Ze zal Clijsters zeker laten lopen."

  "Kim kan nog altijd minder kracht zetten op haar opslag. Tegen Kerber zal ze wel wat meer slice moeten gebruiken. Dat is minder belastend en dus een voordeel."

  "Kim moet ook proberen te domineren bij de terugslag. Als ze het moeilijker heeft op haar eigen opslag, kan ze dat op die manier compenseren. Op training liep dat goed."