• home
 • video
 • pas verschenen

  Kiev bereidt zich voor op de EK-finale

  Vanavond bekampen Spanje en Italië elkaar in het olympisch stadion in Kiev.

  De finale van het Europees kampioenschap voetbal wordt het grootste sportevenement in een land van de voormalige Sovjet-Unie sinds de Olympische Spelen van Moskou in 1980. Kiev wordt overspoeld door buitenlandse voetbalfans.

  Met zo'n 342.000 zouden ze zijn, de fans in Kiev. En allemaal willen ze vanavond een glimp opvangen van de finale tussen Spanje en Italië. Kiev zorgde speciaal voor het EK voor een gigantische fanzone op 17 kilometer van het olympisch stadion.

  Vanavond worden voor de finale ongeveer 140.000 mensen verwacht in die fanzone. Gisteren vond er een geslaagde repetitie plaats. Een concert van Elton John en Queen lokte 100.000 toeschouwers. De lokale politie meldde dat er geen incidenten waren.

  In het olympisch stadion zullen de Spanjaarden alvast het overwicht hebben op het vlak van het aantal supporters. Ze zullen kunnen genieten van de steun van 11.000 fans. Italië moet het met 5.000 doen.