• home
 • video
 • pas verschenen

  Kanouté ruilt Sevilla voor Beijing Guoan

  Frédéric Kanouté behaalde zijn grootste successen met Sevilla.

  Frédéric Kanouté gaat in de Chinese Super League voetballen, bij Beijing Guoan. De Malinese aanvaller volgt daarmee het voorbeeld van Didier Drogba en Nicolas Anelka. Zij spelen bij Sjanghai Shenhua.

  Kanouté heeft  een contract  voor twee jaar getekend in Peking. China blijft dus investeren in oudere topspelers om de eigen competitie aantrekkelijker te maken.

  De 34-jarige Malinees kwam in zijn carrière uit voor Lyon, West Ham, Tottenham en Sevilla. Het was in Spanje dat de grote succesen kwamen voor Kanouté.

  Hij won er twee keer de UEFA-cup, in 2006 en 2007. Met Sevilla won hij ook twee keer de Spaanse beker (2007, 2010), de Spaanse Supercup (2007) en de Europese Supercup (2007).

  2007 was een echt boerenjaar voor Kanouté. Naast alle prijzen met Sevilla werd hij verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar.

  Internationale carrière

  Frédéric Kanouté werd in zijn periode bij Lyon 16 keer opgeroepen voor de Franse U-21. Na zijn 21e verjaardag bleef een selectie voor de Franse nationale ploeg uit.

  Van 2004 tot 2010 kwam hij uit voor Mali, het land waar zijn ouders zijn geboren. Hij speelde er 39 matchen en scoorde 23 keer.