• home
 • video
 • pas verschenen

  Egypte gaat weer niet naar de Afrika Cup

  Emad Meteb (links op archieffoto), ooit nog bijna van Standard, maakte het Egyptische doelpunt.

  Egypte ontbreekt volgend jaar voor de tweede keer op rij op de Afrika Cup. De recordwinnaar botste in de kwalificatie op de Centraal Afrikaanse Republiek.

  De return tussen beide landen eindigde op 1-1, nadat de CAR de heenmatch in Egypte verrassend met 2-3 had gewonnen. Kethevoama opende na 23 minuten de score voor de thuisploeg, Meteb kon pas 20 minuten voor het einde gelijkmaken voor Egypte.

  De Centraal Afrikaanse Republiek , dat nog nooit de eindronde haalde, stoot door naar de laatste kwalificatieronde in september en oktober. Dertig landen strijden dan voor 15 plaatsen.

  Egypte werd al zeven keer Afrikaans kampioen, waarvan drie keer op rij in 2006, 2008 en 2010. Geen enkel land deed beter. Egypte wordt gecoacht door Bob Bradley, ex-bondscoach van de VS. Hij werd aangetrokken nadat Egypte zich niet had geplaatst voor de Afrika Cup van begin dit jaar.