• home
 • video
 • pas verschenen

  Desalle wint in Zweden en leidt in het WK

  Desalle (op archieffoto) won de GP van Zweden.

  Clément Desalle heeft de Grote Prijs van Zweden in het WK MX1 gewonnen. Hij neemt ook de WK-leiding over van de Italiaan Antonio Cairoli, die in beide reeksen snel moest opgeven.

  De reeksen in Uddevalla leken wel kopieën van elkaar. In de eerste reeks had Cairoli na nog geen tien minuten mechanische problemen en kreeg hij zijn motor niet meer aan de praat.

  In de tweede reeks reed hij weer in de beginfase zijn motor vast in de zware modder op het parcours. Hoe hard hij ook sleurde aan zijn motor, hij kreeg er geen beweging in en droop gefrustreerd af.

  Cairoli zou dus geen punten rapen en dat was goed nieuws voor Desalle. Die moest in elke reeks eerst achtervolgen op Christophe Pourcel, maar kreeg de Fransman telkens te pakken. De eerste reeks won Desalle met 20 seconden voorsprong op Pourcel, in de tweede reeks was het verschil 5 seconden.

  "Ik ben echt supertevreden met deze zege. Het was de eerste keer dit jaar dat ik echt kon rijden zoals ik wou. Ik had een supergevoel op de motor", zegt Desalle.

  "Cairoli had een echt pechweekend en het is niet de mooiste manier om hem de WK-leiding af te snoepen, maar zoiets gebeurt nu eenmaal. Dat kan iedereen overkomen. Ik ben nu terug in de running voor de wereldtitel. Dat is het belangrijkste."

  Roelants en Van Horebeek 7e en 8e in de MX2

  In de MX2 was de zege voor de Brit Tommy Searle. De Nederlander Jeffrey Herlings en de Fransman Dylan Ferrandis stonden mee op het podium. De Belgen Joel Roelants en Jeffrey Van Horebeek moesten tevreden zijn met de zevende en achtste plaats.

  In de WK-stand loopt Searle (387 punten) een beetje in op leider Herlings (403). Van Horebeek (330) en Roelants (263) blijven derde en vierde, maar zien de top 2 uitlopen.

  Uitslagen van de reeksen in de MX1:

  REEKS 1:

  01. Clément Desalle
  02. Christophe Pourcel (Fra)
  03. Sébastien Pourcel (Fra)
  04. Shaun Simpson (GBr)
  05. Kevin Strijbos
  06. Tanel Leok (Est)
  11. Ken De Dycker

  REEKS 2:

  01. Clément Desalle
  02. Christophe Pourcel (Fra)
  03. Kevin Strijbos
  04. Tanel Leok (Est)
  05. Shaun Simpson (GBr)
  06. Sébastien Pourcel (Fra)
  11. Ken De Dycker

  Uitslag van de GP van Zweden:

  01. Clément Desalle - 50 punten
  02. Christophe Pourcel (Fra) - 44
  03. Kevin Strijbos - 36
  04. Sébastien Pourcel (Fra) - 35
  05. Shaun Simpson (GBr) - 34
  06. Tanel Leok (Est) - 33
  07. Gautier Paulin (Fra) - 26
  09. Ken De Dycker - 20