• home
 • video
 • pas verschenen

  Allyson Felix loopt historische 200 meter op trials

  Allyson Felix is dolgelukkig met haar Amerikaanse titel.

  Allyson Felix heeft zichzelf in de favorietenrol geduwd voor de 200 meter op de Spelen. Ze won op de trials in Eugene in een snelle 21"69.

  Carmelita Jeter (22"11) en Sanya Richards-Ross (22"22) mogen ook naar de Spelen op de 200 meter. Maar Felix was duidelijk de snelste met 21"69.

  De tijd van ex-wereldkampioene Felix is de op drie na snelste tijd tot nu toe. Alleen Florence Griffith-Joyner, Marion Jones en Merlene Ottey liepen sneller. Het was veertien jaar geleden dat een vrouw sneller was op de 200 meter. In 1998 liep Jones 21"62.

  "De puzzelstukjes vielen net op het goede moment op de juiste plaats. Maar Londen wordt belangrijker. De Spelen moeten de bekroning worden", zegt Felix, die vier jaar geleden vierde werd op de 200 meter in Peking.

  Felix maakt ook nog kans op de 100 meter in Londen. Daarop werd ze gedeeld derde met Jeneba Tarmoh. De bond moet nog een beslissing nemen in die zaak. Op de 200 meter kon Tarmoh zich niet plaatsen voor de Spelen. Ze werd vijfde op de trials.

  Chaunte Howard-Lowe plaatst zich vlot

  Chaunte Howard-Lowe (2,01m), Brigetta Barret (2,01m) en Amy Acuff (1,95) worden op de Spelen de Amerikaanse tegenstandsters van Tia Hellebaut in het hoogspringen. De 36-jarige Acuff mag voor de vijfde keer naar de Spelen.

  Voor Howard-Lowe was het haar vijfde Amerikaanse titel. Ze is de regerende wereldkampioene indoor. Toen Hellebaut in 2008 de olympische titel veroverde werd ze zesde met een sprong van 1,99 meter.

   

  Merritt loopt snelste tijd van 2012 op 110m horden

  • Op de 110 meter horden won Aries Merritt in 12"93. Hij versloeg wereldkampioen Jason Richards (12"98) en Jeffrey Porter (13"08). Merritt verbeterde de snelste tijd van het jaar. Die stond met 12"97 achter de naam van de Chinees Liu Xiang.
  • Op de 20 kilometer snelwandelen zette Trevor Barron het VS-record op 1u23'00".