• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het is nog niet afgelopen voor dit Spanje"

  0 / 0
  Niets dan trotse reacties in het Spaanse kamp. "Het is fantastisch dat we de titel opnieuw kunnen vieren", reageert een trotse bondscoach Vicente Del Bosque.

  Del Bosque: "Wij waren sterker"

  Spaans bondscoach Vicente Del Bosque sprak over een historische avond voor het voetbal. "Dit is het resultaat van jaren hard werk. Wij hebben goede spelers en in ons land leren we hen hoe ze moeten voetballen", zegt Del Bosque.

  "Italië heeft een goed toernooi gespeeld, maar in de finale hadden ze wat pech. Wij hadden balbezit en zo waren we sterker."

  "Waarom ik dikwijls zonder spits speelde? Alles draait om evenwicht, intelligentie en goals. En dat hebben mijn spelers genoeg. Met zulke spelers hoef je je nooit zorgen te maken."

  "Het is fantastisch dat we weer een titel mogen vieren. We hebben een uitstekend toernooi achter de rug. We zijn heel gelukkig. Het is trouwens nog niet afgelopen voor deze generatie. Ze moeten ook kunnen schitteren op het WK 2014 in Brazilië."

  Casillas: "Wij hebben onze kwaliteiten getoond"

  "We hebben iets makkelijk laten lijken wat moeilijk is", zegt de Spaanse doelman Iker Casillas.

  "De uitslag doet misschien vermoeden dat het eenvoudig was, maar dit EK was zeker geen gezondheidswandeling. Wij hebben onze kwaliteiten getoond."

  "De Italianen waren ook moe. Het tweede doelpunt sneed hen de adem af. Na de pauze probeerde Italië nog wel, maar wij controleerden de wedstrijd."

  "Wij proberen Spanje trots te maken"

  • Xavi (Spaanse middenvelder): "Het was niet makkelijk dit toernooi. De mensen verwachtten veel van ons en dat was een mooie uitdaging. In de wedstrijden voor de finale kon ik niet beslissend zijn, maar in de belangrijkste match lukte het twee keer."
  • Iniesta (Spaanse middenvelder): "Dit is een fantastische periode voor ons. We proberen de mensen trots te maken met onze manier van voetballen en verdienen de Europese titel, omdat we superieur waren. We hebben een complete wedstrijd afgewerkt, misschien wel de beste van dit hele EK. We hebben geschiedenis geschreven en daar moeten we eens goed van genieten."