• home
 • video
 • pas verschenen

  Platini: "EK 2020 organiseren in heel Europa"

  Michel Platini heeft een duidelijke blik op de toekomst.

  Michel Platini, voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, wil met het Europees kampioenschap in 2020 een toer door Europa maken. "We kunnen het toernooi in een twaalftal steden organiseren."

  In 2020 viert het Europees voetbalkampioenschap zijn 60e verjaardag. Michel Platini wil met iets speciaals uitpakken. "Waarom zouden we het toernooi niet in twaalf of dertien Europese steden kunnen organiseren?"

  "Ik heb het idee voorgesteld en we zullen zien hoe het evolueert", zegt Platini op een persconferentie in Kiev. "Het Comité zal nu eerst samenzitten met de verschillende federaties."

  "Het zou een mooie manier zijn om de zestigste verjaardag van het toernooi te vieren. Het idee bevalt me enorm en ook de reacties binnen de bond zijn positief."

  "Waarom zou een land verplicht worden om hotels en stadions te bouwen, wanneer er genoeg steden in Europa zijn? Het zou goedkoper en gemakkelijker zijn", aldus Platini.

  Het Uitvoerend Comité van de UEFA neemt ten vroegste in het najaar een beslissing.

  "Uitzonderlijk toernooi in Polen en Oekraïne"

  Platini kwam ook nog even terug op de organisatie in Polen en Oekraïne. "Het was een uitzonderlijk toernooi dat in de hoofden zal blijven hangen. Beide landen laten een mooie erfenis na."

  "Polen en Oekraïne worden vaak scheef bekeken, maar ze hebben enorme inspanningen gedaan. Ze hebben aangetoond dat ze op niveau waren en dat voetbal ook in het Oosten bestaat. De lat ligt hoog voor de organisatie van het EK in 2016, maar ik wens Frankrijk veel succes toe."

  Platini is ook tevreden dat het aantal gevallen van racisme beperkt bleef. "Racisme bestaat overal. We zullen die imbecielen blijven bestrijden."