• home
 • video
 • pas verschenen

  Hiddink zal Van Marwijk niet opvolgen

  Guus Hiddink heeft geen zin in een nieuw Nederlands avontuur.

  Guus Hiddink is niet beschikbaar om Bert van Marwijk op te volgen als bondscoach van Nederland. Hij stelt het goed in Rusland, bij Anzji. Dat laat Hiddink zelf weten in zijn column in de Nederlandse krant De Telegraaf.

  Bert Van Marwijk gaf  eerder deze  week zijn ontslag als bondscoach. Nederland werd na drie nederlagen in de eerste ronde van het EK uitgeschakeld.

  Eén van de kandidaten om Van Marwijk op te volgen was Guus Hiddink. Maar de 65-jarige Hiddink heeft het naar zijn zin in Rusland.

  Hij is er trainer van eersteklasser Anzji, de club van ex-Anderlechtspeler Mbark Boussoufa en enkele grootheden als Samuel Eto'o en Roberto Carlos. "Ik heb net carte blanche gekregen van Anzji. Ik kan daar nu onmogelijk van weglopen."

  "Het zou ook gevolgen hebben voor alle collega's die ik hier naartoe heb gehaald", zegt Hiddink. Eén van die collega's is een Belgische fysiotherapeut.

  Hiddink was eerder al bondscoach van Nederland tussen 1994 en 1998. Hij was ook aan de slag bij Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije.