• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Had weer het gevoel van vorig jaar"

  Bij de Belgen viel vooral de puike prestatie van Philippe Gilbert op. "Ik had goeie benen", zei de Belgische tijdritkampioen. Ook Maxime Monfort was tevreden met zijn prestatie. "Ik werd vooruitgeschreeuwd." Nick Nuyens eindigde op een mooie twintigste plaats.

  Philippe Gilbert reed een heel sterke proloog en eindigde uiteindelijk op de negende plaats. "Ik had eindelijk weer het gevoel zoals in de klassiekers vorig jaar", zei de renner van BMC.

  "Ik moet ook het publiek bedanken, hun steun was enorm. De sfeer was echt fantastisch. Normaal gezien concentreer ik mij tijdens een tijdrit op mijn hartslag en ademhaling, maar dat lukte nu niet door het lawaai van het publiek."

  "Ik ben tevreden over mijn prestatie, ik had goeie benen. Ik was gemotiveerd om mijn Belgische trui te tonen en daarom heb ik de afgelopen tijd heel veel getraind met mijn tijdritfiets."

  Monfort: "Vooruitgeschreeuwd door het publiek"

  Maxime Monfort gaf 22 seconden toe op zijn ploegmaat en proloogwinnaar Fabian Cancellara. "Ik ben tevreden over mijn prestatie. Ik had de hele tijd een goed gevoel", zegt de renner van RadioShack.

  "Ik woon amper 15 kilometer van hier en ik heb genoten van de sfeer. Het lawaai was oorverdovend en ik werd vooruitgeschreeuwd door het publiek. Het was een mooi moment", zegt Monfort.

  "In deze Tour heb ik er geen problemen mee om mij weg te cijferen voor Schleck en Klöden. Zij hebben meer ervaring dan ik en eindigden al eens op het podium van de Tour. Na de rustdag zullen we wel zien wie de kopman wordt."

  "Na de Tour bouw ik rust in want ik wil nog top zijn in de Vuelta. Daarom pas ik voor de Olympische Spelen. Ik wil me fysiek en mentaal kunnen opladen voor de Vuelta. Dat zal nodig zijn na een slopende Tour."

  Nuyens: "Die val zit nog in mijn hoofd"

  Nick Nuyens reed in de straten van Luik naar een knappe twintigste plaats. "Ik was enorm tevreden over het gevoel", zegt de renner van Saxo Bank.

  "Had ik iets meer risico's genomen, zat er zeker nog een scherpere tijd in. Maar ik ben niet voluit gegaan in de bochten. Ik zou geen vijf seconden sneller gereden hebben, maar in een proloog komt het op dergelijke kleine zaken aan."

  "Wat ik tijdens de Ronde van Zwitserland voelde aankomen, heeft zich hier ook doorgezet. Ik had mij perfect voorbereid, ik kende het parcours blindelings. Ik trainde ook veel met de tijdritfiets en dat heeft toch zijn vruchten afgeworpen."

  "Toch zit die val in Parijs-Nice nog steeds in mijn hoofd", geeft Nuyens toe. "Ik heb een half jaar enorm hard moeten werken om terug te keren. Maar ik denk wel dat ik terug ben nu. Dit is goed voor het vertrouwen."

  Van den Broeck: "Langere tijdritten moeten beter"

  Jurgen Van den Broeck finishte in 7'41", op 21 seconden van Bradley Wiggins. "Ik had een tijd van 7'30" voorop gesteld", zegt Van den Broeck. "Maar al bij al mag ik tevreden zijn denk ik."

  "Ik hoop toch dat mijn andere tijdritten beter zullen zijn. Dat ik twee seconden slechter doe dan Gesink? Als jullie dat een referentie vinden, is dat niet slecht zeker?", besluit onze landgenoot.