• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen EK-finale of Spelen voor 4x100m-team

  Anne Zagré (rechts) loopt als vijfde over de finish.

  De Belgische vrouwen van de 4x100 meter hebben zich niet kunnen plaatsen voor de finale op het EK. Olivia Borlée, Hanna Mariën, Hanne Claes en Anne Zagré werden vierde in hun reeks in 43"81. Het estafetteteam mag ook niet naar de Spelen. Op de 110 meter horden mogen Adrien Deghelt en Dario Seghers naar de halve finales.

  De Belgische vrouwen stonden voor een moeilijke opdracht. Voor een plaats in de finale moesten de Belgen bij de top 3 in hun reeks of bij de snelste twee verliezende tijden eindigen.

  Borlée en Mariën vertrokken behoorlijk in baan één, maar de laatste twee wissels verliepen moeilijk bij de Belgen. Ze liepen als vijfde over de finish en ook de diskwalificatie van Groot-Brittannië kon de Belgische vrouwen niet meer helpen.

  Voor de finale in Helsinki waren de Belgen net te traag. Want Nederland werd in 43"80 derde en mag met de traagste tijd naar de finale. België was één honderdste van een seconde trager dan de Nederlanders.

  Voor een ticket voor Londen moest België in de top 16 op de olympische ranking eindigen. Maar in de eerste reeks zagen de Belgen Polen en Zwitserland, hun olympische concurrenten, sterk lopen. De Belgen gaan dus niet naar de Spelen.

  Vier jaar geleden werden Hanna Mariën en Olivia Borlée samen met Kim Gevaert en Elodie Ouedraogo nog tweede op de Olympische Spelen in Peking.

  Hanne Mariën: "Dit is heel zuur"

  • Hanna Mariën: "We hebben alles gegeven. Meer zat er blijkbaar niet in. In baan 1 lopen was zeker geen cadeau. Het is ons niet gegund. Dit is mijn afscheid van de topatletiek. Emotioneel is dit dus moeilijk voor mij. Het is heel zuur dat we één honderdste van een seconde te traag zijn voor de finale. De Spelen ga ik niet volgen. Ik denk dat ik even zal verdwijnen."
  • Olivia Borlée: "Ik realiseer het me nog niet echt. We hadden pech bij de loting. Het was heel moeilijk om in baan 1 te lopen. Onze wissels verliepen goed, daar ligt het probleem niet. We moeten gewoon allemaal sneller worden. We lopen geen toptijden."

  Seghers en Deghelt gaan naar halve finales op 110m horden

  Op de 110 meter horden hebben Dario Seghers en Adrien Deghelt zich geplaatst voor de halve finales.

  Seghers werd in de eerste reeks knap derde en mocht rechtstreeks naar de halve finales. Seghers was zelfs sneller dan Ladji Doucouré. De Fransman was in 2005 nog wereldkampioen.

  Deghelt werd in zijn reeks vijfde. Met 13"66 werd hij opgevist.