• home
 • video
 • pas verschenen

  Frankrijk moet een nieuwe bondscoach zoeken

  Laurent Blanc heeft een nieuw voorstel van de Franse bond naast zich neergelegd.

  Laurent Blanc houdt het voor bekeken als Frans bondscoach. Blanc was einde contract. Hij leidde Frankrijk op het EK naar de kwartfinales.

  Blanc nam in 2010 het roer over van Raymond Domenech, na het desastreuze WK in Zuid-Afrika. Hij voerde een verjongingskuur door en onder zijn hoede haalde Frankrijk het EK met een reeks van 23 matchen zonder nederlaag. In de achtste finales was Spanje een maatje te groot.

  Afgelopen donderdag had Blanc een lang onderhoud met de Franse bondspreses. Blanc mocht aanblijven, maar moest zijn staf inkrimpen. Na 48 uur bedenktijd liet Blanc vandaag weten dat hij niet ingaat op het voorstel: hij vertrekt.