• home
 • video
 • pas verschenen

  Blake verslaat Bolt op Jamaicaanse trials

  Blake blijft Bolt voor

  Usain Bolt heeft een nederlaag moeten incasseren. De snelste man ter wereld werd geklopt in zijn eigen land. Hij moest op de olympische trials in Jamaica zijn meerdere erkennen in Yohan Blake.

  Op de olympische trials, tevens de Jamaicaanse kampioenschappen, stonden drie tickets voor de Spelen op het spel.

  Blake startte uitstekend en zoog Asafa Powell in zijn zog mee. Bolt miste zijn start en kwam wat laat op topsnelheid. Hij beende Powell nog bij, maar Blake was niet in te halen.

  Blake werd Jamaicaans kampioen in 9"75. Dat is meteen de snelste tijd van het jaar. Ook Bolt en Powell mogen naar de Spelen, dus is de nederlaag van Bolt geen drama. Maar het schudt de kaarten wel door elkaar.

  Blake is ook wereldkampioen op de 100 meter, maar toen werd de finale onthoofd door de valse start van Bolt. Maar Blake maakt nu wel duidelijk dat hij de uitdager van Bolt in Londen wordt.

  Bolt en Blake zijn trainingsmakkers en ontliepen elkaar het hele seizoen al. Na zijn nederlaag zocht Bolt zijn vriend op en feliciteerde hem. 

  Uitslag 100 meter (rugwind 1,1 m/s):

  1. Yohan Blake 9"75
  2. Usain Bolt 9"86
  3. Asafa Powell 9"88
  4. Michael Frater 9"94

  Frater mag wel meedoen in de estafette in Londen.
   

  Korte reacties:

  • Yohan Blake: "Ik ben al wereldkampioen en daar komt nu de Jamaicaanse titel bij. Dat heb ik dan toch al. En het is geweldig om zo naar de Spelen te gaan."
    
  • Usain Bolt: "Ik had heel veel moeite om vanuit de startblokken op snelheid te raken. Er was iets dat me afleidde."
    
  • Glen Mills, coach van Blake en Bolt: "We zitten op schema voor Londen. Bolt is een harde, hij overleeft dit wel."

  Toptijd voor Fraser-Pryce

  Ook de Jamaicaanse vrouwen gaven in Kingston hun visitekaartje af. De zege was voor Shelly-Ann Fraser-Pryce, die  met 10"70 een Jamaicaans record en de snelste tijd van het jaar over 100 meter neerzette. De olympische kampioene van Peking heeft de goeie vorm dus beet. Ook Veronica Campbell-Brown en Kerron Stewart hebben hun ticket voor de Spelen op zak.