• home
 • video
 • pas verschenen

  Balotelli: "In de finale wil ik vier keer scoren"

  Balotelli toont uit welk hout hij gesneden is.

  Mario Balotelli is met zijn twee doelpunten in de halve finale tegen Duitsland de held van Italië. Zijn torso pronkte op de voorpagina's van alle kranten. "Maar zondag komen mijn ouders en wil ik het nog beter doen."

  Toen het EK nog moest beginnen had iedereen het alleen maar over "Bad Boy Balotelli". De Italiaan met Ghanese roots heeft eindelijk zijn beste kant aan de wereld laten zien.

  Nog voor de rust sloeg Mario Balotelli met zijn tweede goal de Duitse droom op een Europese finale aan diggelen.

  Om dat te vieren bleef de 21-jarige spits van Manchester City roerloos stilstaan. Hij trok zijn shirt uit en liet zijn torso door alle camera's in het stadion vastleggen.

  Niet iedereen vond dat even gepast. Er kwam vooral kritiek  omdat Balotelli op die manier een onnodige gele kaart pakte.

  "Enkel afgunstige mensen nemen aanstoot aan mijn manier van vieren," zegt Balotelli voor Gazzetta dello Sport. "Ze zijn jaloers op mijn ongelofelijke conditie."

  "Ik heb lang moeten wachten op dit moment. Mijn moeder was speciaal afgereisd om me te zien spelen. Zondag komt ook mijn vader. Ik hoop dat die avond nog beter wordt."

  Balotelli zal met veel ambitie aan de aftrap van de finale verschijnen.

  "Ik hoop dat ik vier doelpunten kan maken. Topscorer worden? Ik doe mijn best. Gelukkig is er Antonio Cassano. Alleen hij kan zulke fantastische assists geven."

  "Tegen Spanje zullen we vooral kalm moeten blijven. Ze spelen de bal goed rond, maar we zullen trouw blijven aan onze speelstijl."

  Opvallende weetjes:

  • Mario Balotelli is de eerste Italiaan die drie keer scoort op een EK-eindronde.
  • De finale van het EK wordt al voor de vierde keer gespeeld door twee ploegen die uit dezelfde poule komen. Dat gebeurde ook in 1988, 1996 en 2004.
  • Spanje kon sinds 1920 enkel via de penalty's voorbij Italië geraken in een match met inzet.