Anderlecht wint vlot bij derdeklasser

za 30 juni 2012 20:21
Reynaldo (archieffoto) nam één van de vier Anderlecht-goals voor zijn rekening tegen Virton.
Anderlecht heeft ook zijn derde oefenwedstrijd gewonnen. Tegen derdeklasser Virton werd het 1-4. Genk maakte er tien tegen Nederlandse amateurs. Ook de andere eersteklassers wonnen vanavond hun wedstrijd.

Virton - Anderlecht 1-4

Doelpunten: Bojovic 0-1 (own), Molnar 1-1, Reynaldo 1-2, Kanu 1-3 (pen), Bruno 1-4

Opmerking: Anderlecht-coach Van den Brom speelde met een mix van jongeren en ervaren spelers. Grote namen als Biglia, Jovanovic en Mbokani waren er niet bij tegen de derdeklasser.

Deinze - AA Gent 1-4

Doelpunten: Thijs 0-1 (pen), Feys 1-1 (pen), x 1-2 (own), Ndiaye 1-3, Arbitman 1-4

Opmerking: Deinze is een derdeklasser. Voor Gent is het de derde overwinning in evenveel oefenwedstrijden.

Bornem - Beerschot 1-5

Doelpunten: Losada 0-1 (pen), Wuytens 0-2, Laerenbergh 0-3 en 0-4, Ivens 1-4, Öztürk 1-5

Opmerking: Bornem is een derdeklasser. Bij de rust stond het 0-1.

WS Woluwe - Bergen 0-1

Doelpunt: Köse 0-1

Opmerking: Woluwe is een tweedeklasser.

Eernegem - KV Kortrijk 0-3

Doelpunten: Mitrovic 0-1, Capon 0-2, Deveugele 0-3

Opmerking: Eernegem is een vierdeklasser.

Tegelen - Racing Genk 0-10

Doelpunten: Benteke 0-1, Vossen 0-2, Gorius 0-3, Vossen 0-4, Joseph-Monrose 0-5, Bright 0-6, Ayub 0-7, Barda 0-8, Masuero 0-9, Kennedy 0-10

Opmerking: Tegelen is een Nederlandse amateurclub. Genk verdeelde zijn goals netjes per helft: vijf in de eerste helft en vijf in de tweede.

Geel-Meerhout - KV Mechelen 2-3

Doelpunten: Vandenbergh 0-1, Filho 1-1, Donkers 2-1, Cordaro 2-2 (pen), Zhairi 2-3 (pen)

Opmerking: Geel-Meerhout is een derdeklasser. Voor KVM waren het de eerste tegengoals in deze voorbereiding.

Damme - Waasland-Beveren 0-5

Opmerking: M. de Silva, Cavens (2), Snelders en tester Tambwe scoorden. Na de simpele overwinning tegen de eersteprovincialer mochten de spelers gaan uitblazen op het trouwfeest van ploegmaat Kassim Doumbia.

Eendracht Aalst - Lokeren 0-1

Doelpunt: Harbaoui

Opmerking: Harbaoui scoorde tegen de tweedeklasser al in de elfde minuut de enige goal.

Lyra - Lierse 0-4

Opmerking: Yasser (2), Adesanya en Bekoe scoorden in de stadsderby tegen de vierdeklasser.

Bierbeek - OH Leuven 0-3

Doelpunten: Chuka 0-1 en 0-2, Brogno 0-3

Opmerking: Bierbeek is een eersteprovincialer. Bailly en Thompson vielen uit (zie "Lees ook").

Aat - Standard 0-4

Doelpunten: Ezekiel 0-1, Batshuayi 0-2, Mpoku 0-3, Buzaglo 0-4

Opmerking: Aat is een derdeklasser.

Esch - Charleroi 0-1

Doelpunt: Ofori 0-1

Opmerking: Esch is een club uit de Luxemburgse eerste klasse.