• home
 • video
 • pas verschenen

  Wuyts: "Cavendish zal het moeilijker krijgen"

  Michel Wuyts: "Voor Sagan is the sky the limit."

  Zaterdag gaat de 99e editie van de Tour de France van start in Luik. Commentator Michel Wuyts blikt op deze website vooruit: vandaag bespreekt hij de strijd tussen de sprinters.

  "Mark Cavendish zal het dit jaar moeilijker krijgen", denkt Wuyts. "Hij is op korte tijd vier kilo verloren. Dat betekent dat hij in het voorjaar met een probleem zat. Zijn fysiek zal daar volgens mij onder lijden. En er zijn toch wel een paar snelle jongens bij gekomen."

  "Ik denk dat Marcel Kittel op dit moment net iets sneller is dan Cavendish. Maar ik heb vorig jaar in de Vuelta gezien dat Kittel geen halve berg over kan. Ik hoop dat hij het beter doet in de Tour."

  "Ik vind het ontroerend hoe André Greipel spreekt over de kracht van zijn trein. Maar er zal veel concurrentie zijn. Zo verwacht ik een heel sterke Oscar Freire. Ik denk dat er dit jaar meer verschillende winnaars zullen zijn in de sprint."

  "Maar met het oog op de Olympische Spelen vraag ik mij vooral af: wie van de sprinters zal de Tour uitrijden? Ik denk dat er meer opgevers zullen zijn dan we nu vermoeden."

  "Sagan kan in de proloog al punten pakken"

  "Peter Sagan zou passen in Team Sky, want voor hem is the sky the limit", lacht Wuyts. "Die jongen ziet er zo gezond uit dat ik denk dat hij tot het einde van de Tour zal meegaan."

  "Er liggen een drietal sprints bergop. Maar ook vlakke sprints kan hij aan. Daarin zet hij zelfs rasechte sprinters met groot gemak op lengten. Ook in de proloog kan Sagan al punten pakken voor de groene trui."