• home
 • video
 • pas verschenen

  Proença is de scheidsrechter van de finale

  Proença in de kwartfinale tussen Italië en Engeland.

  De Portugees Pedro Proença zal zondag de finale tussen Spanje en Italië in goede banen leiden. Het wordt zijn vierde wedstrijd op deze EK-ronde. En de premiers van beide landen wonen de finale bij.

  Spanje en Italië kwamen Proença al tegen op dit EK. De 41-jarige Portugees floot de groepswedstrijden Spanje-Ierland en Zweden-Frankrijk en de kwartfinale tussen Italië en Engeland.

  Proença beleeft een topseizoen, want hij was ook al scheidsrechter in de finale van de Champions League tussen Bayern München en Chelsea.

  Italiaanse en Spaanse premier naar Kiev voor finale

  De Italiaanse premier Mario Monti zal de finale tussen Italië en Spanje zondag bijwonen. "Het succes van de Italiaanse nationale ploeg maakt mij gelukkig en trots. Zondag ga ik naar Kiev voor de finale", zegt Monti, die net als Mario Balotelli de bijnaam "Super Mario" heeft gekregen. Monti was donderdagavond in Brussel voor een Europese top.

  Voor Spanje zal naast premier Mariano Rajoy ook kroonprins Felipe naar Kiev reizen om de finale bij te wonen. Rajoy en Felipe waren ook al aanwezig op de openingswedstrijd van Spanje in groep C, ook tegen Italië. Koning Juan Carlos blijft om gezondheidsredenen in Spanje.