• home
 • video
 • pas verschenen

  Prandelli: "We willen voetballen in de finale"

  Prandelli wil ook in de finale trouw blijven aan zijn principes.

  Volgens bondscoach Cesare Prandelli zal Italië zondag in de EK-finale zijn offensieve spelstijl handhaven. De Spanjaarden zijn dan weer onder de indruk van Balotelli. "We zullen hem in de gaten moeten houden", zegt Cesc Fabregas.

  Na alweer een nachtelijke bedevaart naar een nabijgelegen klooster blikte Italiaans bondscoach Cesare Prandelli vrijdag met de pers vooruit naar de EK-finale van zondag tegen Spanje.

  "We hebben niet veel tijd om ons voor te bereiden. Het wordt niet makkelijk tegen Spanje, maar we zullen proberen hun zwakke punten te vinden. Dat hebben we bij Duitsland ook zo gedaan."

  "In de finale willen we opnieuw voetballen zoals we dat tot nu toe gedaan hebben. De opbouw begint van bij de keeper. Als we daar niet in slagen, zullen we een andere oplossing moeten bedenken", weet Prandelli.

  Fabregas: "Het wordt lastig"

  Mario Balotelli heeft met zijn twee goals in de halve finale indruk gemaakt. Ook op Cesc Fabregas, een van zijn tegenstanders in de finale van zondag.

  "Balotelli is een geweldige speler en dat heeft hij donderdag getoond. Hij maakte twee prachtige doelpunten. We zullen hem in de gaten moeten houden, net zoals Cassano en alle andere Italiaanse spitsen", zegt de Spanjaard.

  "Het wordt lastig tegen de Italianen, maar we hebben de spelers in huis om hen af te stoppen. We moeten ervoor zorgen dat Pirlo het spel niet kan verdelen. We zullen ons allerbeste niveau moeten halen om de titel te pakken."