• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonathan Borlee stoot door naar finale 200 meter

  Jonathan Borlée raakte niet zonder slag of stoot in de finale.

  Jonathan Borlée heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de finale op de 200 meter. Borlée moest in de rechte lijn alles uit de kast halen om de Zwitser Alex Wilson voor te blijven en werd uiteindelijk tweede in 20"74. Bij de vrouwen haalden Olivia Borlée en Hanne Claes de finale niet.

  Borlée schoot niet al te best uit de startblokken en was meteen op achtervolgen aangewezen. Bovendien moesten de atleten afrekenen met een stevige tegenwind.

  Met een ultieme krachtsinspanning kon Borlée pas in de laatste meters voorbij de Zwitser Alex Wilson gaan. Borlée finishte als tweede in 20"74, de vierde tijd van alle finalisten.

  Borlée kloeg net als veel andere atleten over de scherpe bocht. "Snel uit de bocht komen, is verschrikkelijk lastig. Als ik een goeie baan loot, is er iets mogelijk in de finale. Maar als ik weer in baan drie moet lopen, kan ik een mooi resultaat vergeten", zei hij aan Sporza

  De zege in de reeks van Borlée was voor de Nederlander Patrick van Luijk (20"68). De finale is zaterdagavond.

  Olivia Borlée en Hanne Claes schieten te kort

  Op de 200 meter bij de vrouwen hebben Olivia Borlée en Hanne Claes zich niet kunnen plaatsen voor de finale. Borlée startte goed in de eerste halve finale, maar viel terug in de laatste 50 meter. Ze werd 7e in 23"66.

  In de tweede halve finale spurtte Claes naar de zesde stek in 23"68. Door de diskwalificatie van de Italiaanse Hooper schoof Claes nog een plaatsje op, maar dat volstond niet voor een plek in de finale.