• home
 • video
 • pas verschenen

  Djokovic wint onder onnodig gesloten dak

  Djokovic levert tegen Stepanek wel een setje in.

  De nummers 1 in het tennis hebben de achtste finales bereikt op Wimbledon. Novak Djokovic en Maria Sjarapova kwamen allebei een dipje te boven. Djokovic deed dat onder een onnodig gesloten dak.

  Omdat het in de vroege namiddag druilerig was in Londen, werd de match Djokovic-Stepanek op Centre Court onder gesloten dak gespeeld.

  Niets speciaals, maar het was wel grappig dat net toen het dak zich (traag) sloot, de zon doorbrak en op alle andere velden de doeken werden weggehaald.

  Mogelijk haalde het Novak Djokovic even uit zijn ritme, want de nummer één moest de eerste set prijsgeven tegen Radek Stepanek (ATP-27). Maar daarna overklaste Djokovic de Tsjech en liep hij naar een al bij al vlotte overwinning: 4-6, 6-2, 6-2, 6-2.

  Sjarapova vloeiend naar de 8e finales

  Ook bij de vrouwen heeft het eerste reekshoofd de achtste finales gehaald. Maria Sjarapova won met vloeiend grastennis in twee sets van de Taiwanese Hsieh Su-Wei (WTA 63):6-1, 6-4.

  Enkel in het begin van de tweede set kwam Sjarapova door concentratieverlies even in de problemen. Maar de Russin wist het nog op tijd te herstellen.