• home
 • video
 • pas verschenen

  Del Bosque: "Geen spijt dat Italië doorging"

  Spanje-Italië, dat is de finale van het EK. En dan te denken dat Spanje zijn tegenstander al in de groepsfase had kunnen uitschakelen. Maar daar heeft Vicente Del Bosque nooit aan gedacht.

  Spanje speelde op de laatste speeldag in groep C tegen Kroatië, Italië nam het op tegen het al uitgeschakelde Ierland. Italië moest winnen om door te stoten en hopen dat Spanje en Kroatië niet met 2-2 of meer zouden gelijkspelen.

  Want bij een 2-2-gelijkspel was Italië sowieso uitgeschakeld. En zo'n scenario had Italië in 2004 al eens meegemaakt, toen Denemarken en Zweden met een 2-2-gelijkspel allebei doorstootten en Italië naar huis moest.

  Maar zover kwam het nu niet, Spanje versloeg Kroatië met 1-0. "We hebben er geen spijt van dat we toen niet hebben gelijkgespeeld tegen Kroatië", zegt Spaans bondscoach Del Bosque. "Dat zou niet goed geweest zijn voor de sport."

  Del Bosque heeft geen favoriet voor de finale. "In onze groepsmatch was Italië in de eerste helft beter. Het heeft ons op dit EK al het meest in de problemen gebracht. Er is geen favoriet voor de finale, de kansen zijn fiftyfifty."