• home
 • video
 • pas verschenen

  Bobsleebond zoekt mannelijke bobbers

  Na het damesteam, mag België nu ook met een mannenteam deelnemen aan de Wereldbeker.

  België mag komend seizoen voor het eerst met een mannenteam deelnemen aan de Wereldbeker bobslee. Het Belgische team mag zowel met een tweemansbob als met een viermansbob aantreden. Kandidaten mogen zich nog melden bij de bobsleebond.

  Welke mannen in een bobslee mogen kruipen, staat nog niet vast. "In september hakken we de knoop door. Alleen Michaël Sérisez is voorlopig een zekerheid. We mikken op een groep van tien atleten, aangevuld met twee reserven", zegt bondsvoorzitter Eddy Vreys.

  De bobsleefederatie zoekt nog atleten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de bond via info@bobslee.be of via de Facebookpagina van de bond.

  De Wereldbeker bobslee begint half november met een wedstrijd in het Amerikaanse Lake Placid. In totaal nemen er 35 ploegen uit 21 landen deel aan de negen WB-wedstrijden.