• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo: "Ik hoop nu dat Spanje het EK wint"

  Ronaldo en Portugal stranden opnieuw in de halve finales van een groot toernooi.

  Het heeft opnieuw niet mogen zijn voor Cristiano Ronaldo. Portugal verloor de halve finales van Spanje na strafschoppen. De Real-ster was lang ontroostbaar. "Maar we mogen trots zijn op wat we gepresteerd hebben."

  Ronaldo was de vijfde en laatste penaltynemer bij de Portugezen, maar hoefde zelfs niet naar de stip te stappen. Cesc Fabregas had het pleit al beslecht in het voordeel van Spanje.

  Ronaldo stond alleen in de middencirkel, twee meter achter zijn ploegmaats. Met zijn handen in zijn zij staarde hij voor zich uit na de penalty van Fabregas. Coach Paulo Bento was de eerste om zijn ster te troosten.

  "Een strafschoppenreeks verliezen is altijd moeilijk om te aanvaarden", zei Ronaldo. "We hebben sterk gespeeld, vind ik. Dit is unfair. We hadden geen geluk. Maar we mogen trots zijn op wat we presteerden op dit EK."

  Had Ronaldo niet beter als eerste getrapt? "De coach vroeg me of ik er eentje wou nemen. Ik heb meteen ja gezegd, maar wou als laatste trappen. Maar we misten er twee. Dat is heel frustrerend."

  Ronaldo zet zijn geld in de finale op de Spanjaarden. "Ik hoop dat Spanje nu ook het EK wint. Ik voetbal en leef in Spanje en heb er veel vrienden", besloot de aanvaller van Real Madrid.