• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogunjimi: "Standard wou me het meest"

  Standard huurt Ogunjimi voor één seizoen van Real Mallorca.

  Standard heeft Marvin Ogunjimi voorgesteld aan de pers. Standard huurt de 24-jarige spits voor een seizoen van Real Mallorca. "Trainer Jans wilde me absoluut en bondscoach Wilmots raadde me de club aan", zegt Ogunjimi.

  Ogunjimi speelde sinds de winterstop van het afgelopen seizoen voor Real Mallorca, maar hij kwam er amper in actie.

  Standard huurt Ogunjimi voor één seizoen, met een aankoopoptie. Hij zal in Luik rugnummer 31 dragen.

  Jean-François de Sart is opgetogen. "Marvin is de beste centrumspits in België. Hij speelde onder meer een belangrijke rol in de laatste overwinningen van de Rode Duivels", zegt de technisch directeur van Standard.

  "Standard en Marvin delen de ambitie om samen de top te bereiken", zegt De Sart. "Ik kan alvast zeggen dat zijn zegehonger en drang naar goals groot is."

  Ogunjimi: "Op aanraden van Wilmots"

  Ogunjimi kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Standard was de club die me het meeste wou", zegt hij. Trainer Ron Jans en bondscoach Marc Wilmots hielpen hem de keuze te maken.

  "Ik heb veel met Jans gesproken en ik had snel door dat hij mij er absoluut bij wou hebben."

  "Ik heb ook contact gehad met Wilmots, die erg belangrijk is voor mij. Hij heeft me altijd geholpen bij de Rode Duivels. Volgens Wilmots is Standard de ideale club voor mij."

  Ogunjimi kwam bij Mallorca door blessures nauwelijks aan spelen toe.

  "Maar ik heb me goed verzorgd in mijn vakantie. Ik zal binnen twee weken fit zijn. De medische tests waren alvast positief."

  "Problemen met Mallorca-trainer"

  Ogunjimi kwam bij zijn voorstelling ook terug op zijn mislukte doortocht bij Mallorca. "Ik had problemen met de coach. Ik had de indruk dat ik geen deel uitmaakte van zijn plannen."

  "Ik heb nooit een kans gekregen", meent Ogunjimi. "Ik wou niet opnieuw twee maanden verliezen in Mallorca, want de coach rekent toch niet op mij. Daarom besloot ik de club te verlaten."

  "Ik heb elke dag voor mijn plekje geknokt, maar als je tegen een muur moet vechten, dan weet je dat je niet kunt winnen. Ik weet nu ook dat in het voetbal niet alleen het talent telt."

  Perbet komt niet, wel "2 andere transfers"

  Met de komst van Marvin Ogunjimi begraaft Standard ook het dossier van Jérémy Perbet. Volgens Jean-François de Sart heeft Standard met Batshuayi, Ogunjimi, Biton en Ezekiel genoeg afwerkers.

  De overgang van Cyriac naar Anderlecht zou ook verre van rond zijn. De Sart zei nog dat Standard binnenkort "twee nieuwe transfers" zal aankondigen.