• home
 • video
 • pas verschenen

  Minuut 23.26u historisch in Spanje

  Fabregas zorgde voor Spaanse euforie.

  De penaltyreeks tussen Spanje en Portugal heeft alle tv-records gebroken in Spanje. Meer dan 19 miljoen Spanjaarden zaten voor de buis toen Cesc Fabregas de beslissende penalty tegen het net trapte.

  Telecinco heeft de rechten voor de matchen van Spanje op dit EK en vaart er wel bij. Gisteren boekte de tv-zender - in handen van de Mediaset-groep van Silvio Berlusconi - historische cijfers.

  De eerste 90 minuten tegen Portugal lokten 14,2 miljoen kijkers. Dat aantal nam daarna gestaag toe: 16,5 miljoen tijdens de verlengingen tot 18,1 miljoen voor de penaltyreeks. Toen Cesc Fabregas naar de stip stapte, keken zelfs 19,1 miljoen mensen. Een absoluut tv-record in Spanje.

  "Minuut 23.26u is de drukst bekeken tv-minuut uit de Spaanse geschiedenis", kopt de Spaanse pers vandaag. Die is trouwens euforisch na de nieuwe zege van Spanje.

  "Naar de finale en naar de legende", kopt Marca.  "We blijven in het paradijs", titelt El Pais. "Spanjaarden zijn de Duitsers van nu. Vroeger won Duitsland altijd, nu wint Spanje altijd."