• home
 • video
 • pas verschenen

  Italië of Duitsland? Wie wordt tweede finalist?

  "We hebben de voorbije jaren al afgerekend met grote landen als Engeland, Nederland en Brazilië... Italië moet het volgende zijn", zegt Schweinsteiger.

  Bastian Schweinsteiger, volledig hersteld van een enkelblessure, weet hoe Duitsland Italië moet aanpakken in de halve finale. "We moeten agressief genoeg spelen."

  Schweinsteiger heeft de laatste vraagtekens achter zijn naam weggeveegd: de enkelblessure van de middenvelder is voltooid verleden tijd. "Ik ben 100% in vorm", zegt de Duitse middenvelder.

  "Toen ik over pijn klaagde, was dat een dag na de match tegen Griekenland. Intussen heb ik twee volledige groepstrainingen in de benen. Ik voel me prima."  

  "Italië krijgt mijn respect. Het is een groot voetballand dat veel prijzen in de kast heeft staan, maar voor ons is het moment aangebroken om hen te verslaan."

  "We hebben de voorbije jaren al afgerekend met grote landen als Engeland, Nederland en Brazilië... Italië moet het volgende zijn."

  Schweinsteiger zal samen met Sami Khedira een sleutelrol krijgen op het middenveld. Hoe denkt hij de Pirlo's van deze wereld het spelen te beletten?

  "We weten dat de Italiaanse middenvelders sterk zijn met de bal aan de voet. Ze spelen bijna met hun ogen dicht naar voren. Wij zullen dus een zekere dosis agressiviteit aan de dag moeten leggen. Zelf ben ik een grote fan van Pirlo: geweldig hoe hij het op dit EK doet."

  "Maar met Khedira (foto) zal ik mijn mannetje staan. Sami heeft bij Real aan ervaring en kracht gewonnen door de Champions League te spelen. Het klikt tussen ons. Het enige waar we op moeten letten is dat we niet samen naar voren lopen."

  De Rossi: "Geen 100 procent, maar dit wil ik niet missen"

  Italië gaat op dit kampioenschap uit van zijn eigen kracht. Volgens middenvelder Daniele De Rossi, die op het EK uitgespeeld wordt als verdediger en middenvelder, is er geen enkele reden om het tegen Duitsland anders aan te pakken.

  "Misschien zullen we de bal wat minder in de ploeg hebben dan tegen Ierland of Engeland, maar we kunnen niet overboord gooien waar we al twee jaar aan werken", zegt De Rossi.

  "Dat zou een grote vergissing zijn. Onze ploeg is gebouwd om
  op een bepaalde manier te spelen, met balbezit als één van de grote pijlers."

  "Zelf voel ik me geen 100% door enkele kwaaltjes, maar deze match wil ik voor geen geld van de wereld missen. Ik had al hartpijn toen ik in de Italiaanse beker Roma-Trieste niet kon spelen."

  Op het WK 2006 versloeg Italië de Duitsers in de halve finales met 2-0. Een goeie herinnering voor De Rossi? "Ik speelde toen niet, maar het is een historische wedstrijd. Ik zie gelijkenissen met deze wedstrijd, omdat Duitsland ook nu weer favoriet is. Ik hoop natuurlijk weer op het resultaat van 2006."