• home
 • video
 • pas verschenen

  Hesjedal: "Ik kan ook de Tour winnen"

  Hesjedal gaat voor een tweede grote ronde-zege in drie maanden tijd.

  Garmin-renner Ryder Hesjedal wil na zijn Giro-overwinning nu ook een nummer opvoeren in de Tour. "Voor de Giro was ik op papier ook geen favoriet."

  Na zijn overwinning in de Ronde van Italië in mei gunde Hesjedal zichzelf maar weinig rust. In de Tour, die zaterdag start in Luik, gaat Hesjedal op zoek naar een tweede overwinning in een grote ronde in drie maanden tijd.

  "Ik denk dat ik de Tour kan winnen, al is dat misschien nu nog niet mogelijk ", zegt hij aan Cyclingnews. "Wat ik in de Giro liet zien, was voor mij een indicator voor wat nog moet komen. Ik ben goed hersteld na mijn overwinning en heb de nodige trainingsuren achter de rug."

  "Mijn concurrenten inschatten is moeilijk. Veel renners heb ik al een tijdje niet meer aan het werk gezien. Er zijn ook veel renners die hun seizoen alleen maar afstemmen op de Tour. We zullen dus wel zien hoe de tegenstand voor de dag komt."

  "In de Giro bekeek ik het van dag tot dag. Als die strategie me naar de overwinning in de Tour leidt, zal ik daar niet rouwig om zijn."

  "De mensen hebben het altijd maar over favorieten, maar in de Giro zag je dat de favorieten het lieten afweten. Voor de Giro was ik op papier ook geen favoriet. Het is belangrijk om elke tegenstander juist in te schatten."