• home
 • video
 • pas verschenen

  Del Bosque: "Trainingen zo licht mogelijk houden"

  "Jordi Alba kan onze linksachter voor de volgende jaren worden", meent Del Bosque.

  Spanje geniet met volle teugen van een nieuwe finale op een groot toernooi. "Mijn spelers zijn moe, maar ik maak me geen zorgen", zegt bondscoach Vicente Del Bosque.

  "Opnieuw kampioen worden zou een boost zijn voor de Spaanse sport en Spanje in het algemeen. Het zou betekenen dat we in de goeie richting evolueren. Als de Spaanse samenleving daar kan van profiteren, zo veel te beter", zegt Del Bosque.

  "Mijn spelers zijn wel moe momenteel, zeker na zo'n seizoen. Maar ik maak me geen zorgen, want ze hebben nog iets in hun tank zitten. Het is nu aan de technische staf om de trainingen de komende dagen zo licht mogelijk te houden."

  Blinkt Spanje doorgaans vooral uit in de offensieve sector, op dit EK staat de verdediging als een huis. En dat zonder zijn sterkhouder Carles Puyol.

  "Klopt. Onze stijl is vooral gebaseerd op balbezit en aanvallen", zegt Del Bosque. "Maar op dit toernooi zijn het onze verdedigende statistieken die werkelijk buitengewoon zijn (Spanje kreeg in vijf matchen maar één goal binnen, red)."

  "Iedereen in het team verdedigt. Het blok van vier achterin deed het ook tegen Portugal uitstekend. Zo'n Jordi Alba doet alles wat ik hoop. Hij hield Nani en Ronaldo uit de match. Hij kan onze linksachter voor jaren worden."