• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen lopen storm voor derby tegen Nederland

  Het Koning Boudewijnstadion zal tot de nok gevuld zijn.

  De oefeninterland tussen België en Nederland op woensdag 15 augustus in het Koning Boudewijnstadion is zo goed als uitverkocht. Er zijn nog maar 1000 tickets beschikbaar.

  Wie de derby der Lage Landen nog wil bijwonen moet zich reppen. Er waren in totaal 46.000 beschikbare plaatsen en daar blijven er nog maar 1.000 over voor de Belgische fans. Het gaat om kaarten van 50 en 75 euro. Alle andere kaarten zijn al uitverkocht.

  De laatste keer dat België en Nederland het tegen elkaar opnnamen was in 2004. In Eindhoven wonnen de Rode Duivels toen met 0-1. Bart Goor maakte via penalty de enige goal van de wedstrijd.

  In totaal speelden België en Nederland al 124 keer tegen elkaar. België wist 40 keer te winnen, Nederland kon 55 keer het laken naar zich toe trekken. 29 keer eindigde de wedstrijd op een gelijkspel.

  De oefeninterland tegen Nederland geldt als de generale repetitie voor de kwalificatiecampagne richting het WK in 2014 in Brazilië. Daarin spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op 7 september tegen Wales.