• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona haalt Jordi Alba weer naar Camp Nou

  Jordi Alba is de linksachter van Spanje op het EK.

  Barcelona heeft linksachter Jordi Alba weer naar de club gehaald. Barça betaalt aan Valencia 14 miljoen euro voor zijn ex-jeugdspeler. Alba ondertekende een contract voor vijf jaar.

  Alba begon op zijn negende te voetballen bij de jeugd van Barcelona. Op zijn zestiende liet Barcelona hem vertrekken naar een kleinere club. Daar plukte Valencia hem in 2007 weg voor 6.000 euro. In 74 wedstrijden scoorde hij vijf doelpunten.

  Afgelopen seizoen brak de 23-jarige offensieve linksachter helemaal door en ook op het EK gooide hij hoge ogen met zijn indrukwekkende versnelling. Zondag speelt Alba met Spanje de finale.

  Barcelona zocht een nieuwe linksachter na de levertransplantatie van de Fransman Eric Abidal. Alba is de eerste versterking van Barcelona voor volgend seizoen. De club heeft sowieso nood aan verdedigers, want middenvelder Javier Mascherano moest wegens personeelsproblemen omgeturnd worden tot centrale verdediger.