• home
 • video
 • pas verschenen

  Alleen Ouedraogo kan finale-ticket afdwingen

  Elodie Ouedraogo plaatst zich met een derde plaats in de halve finale rechtstreeks.

  Elodie Ouedraogo heeft zich geplaatst voor de finale van de 400 meter horden op het EK.Oudraogo: "Nu ga ik slaap inhalen." De andere Belgen wisten niet te verrassen op de tweede dag van het EK.

  Ouedraogo mocht vol vertrouwen aan haar race, de tweede halve finale, beginnen. Gisteren liep ze met 55"39 haar snelste tijd van het jaar.

  De top drie van de twee halve finales en de twee beste verliezers mochten naar de finale. In de eerste halve finale had de vijfde 56"43, haar kansen waren dus groot.

  Een slechte nacht - met weinig slaap - stoorde haar niet. Ze schoot net als in de kwartfinale met de snelste reactietijd uit de startblokken en kwam nooit in de problemen.

  Ze hield de Deense Petersen af in de laatste rechte lijn en de eindspurt van de Tsjechische Bergrova kwam te laat. Met 55"77 mocht ze als derde meteen naar de finale. De Russin Davidova won in 54"68, de snelste tijd van de halve finales. Ouedraogo had de zesde tijd.

  Op de 4x100m liep Ouedraogo al veel internationale finales, maar individueel wordt de EK-finale van vrijdag haar eerste. "Daar moet je dan 31 jaar voor geworden zijn", lachte ze bij Sporza.

  "Nu ga ik slaap inhalen"

  "Ik ben heel tevreden. Ik was wat bang, omdat er minder dan 24 uur recuperatie zat tussen de kwart- en de halve finales. Mijn eerste stuk was niet zo overtuigend, maar mijn bocht was weer goed en technisch was het oké."

  Heeft ze nog energie voor de finale? "Vannacht heb ik niet goed geslapen. Het grote voordeel is dat de finale pas om 20u is. Ik ga nu slaap inhalen, goed recupereren en dan zien we wel."

  Bultheel struikelt - letterlijk - over voorlaatste horde

  Michael Bultheel stond in de derde halve finale van de 400 meter horden voor een zware opdracht en haalde het net niet. De Belg vertrok goed en was bij het uitkomen van de laatste bocht nog in de running voor de top twee, die naar de finale mocht. 

  Maar hij stootte de voorlaatste horde om, raakte uit balans en begon wat te zwalpen. Hij eindigde uiteindelijk derde in 49"98. Zijn tijd was niet goed genoeg om opgevist te worden. Met zijn tijd van gisteren,  49"65, was hij erbij geweest.

  Belete lost verwachtingen niet in

  Almensch Belete, de hoop op een Belgische medaille, is 8e geworden in de finale van de 5000m. Ze ging lang mee met de besten, maar moest in de laatste ronde passen: Belete: "De laatste 500 meter kon ik niet versnellen, mijn benen wilden niet meer. Ik heb geen verklaring."

  Geen Belgen in finale op 400m en 800m

  Jente Bouckaert is er in zijn halve finale niet in geslaagd om de finale te halen. Hij eindigde zevende in zijn wedstrijd maar werd achteraf gediskwalificeerd door de jury omdat hij van zijn baan afgeweken was. In de andere halve finale geraakte ook Antoine Gillet niet verder dan een zevende plaats. Een tijd van 47"15 was niet genoeg om zich te plaatsen voor de finale.

  Jan Van den Broeck heeft de finale niet gehaald op de 800m. Hij werd zevende in de halve finale in een tijd van 1'50"63 In het begin van de race nestelde hij zich in de staart van de groep. Toen er vooraan versneld werd, kon hij nog aanpikken, maar hij brak bij het ingaan van de laatste rechte lijn.