• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het podium is mogelijk voor Van den Broeck"

  Michel Wuyts: "Dromen van Tour-winst is nog wat anders."

  Zaterdag gaat de 99e editie van de Tour de France van start. Commentator Michel Wuyts blikt vooruit op onze website: vandaag zijn de Belgen aan de beurt. "Gilbert zal snel aan Evans moeten denken."

  Jurgen Van den Broeck is de Belgische hoop op een goed eindklassement. "Als Van den Broeck niet te prominent op de eerste rij gaat fietsen en kiest voor één straffe uitval waar hij 1 minuut kan pakken, dan kan het podium", zegt Wuyts.

  "Het podium is mogelijk in de wetenschap dat zijn lange tijdrit veel verbeterd is en in het besef dat er van de topfavorieten altijd eentje faalt. Mischien falen er twee, maar van Tour-winst dromen is nog wat anders."

  Jelle Vanendert moet Van den Broeck bijstaan. "Ik weet niet wat hij en Lotto-Belisol van plan zijn, maar ik zou Vanendert achter de hand houden als tweede man."

  "Speel Vanendert uit voor de ritzeges, want hij kan profiteren van de aandacht voor Van den Broeck. En de aankomst op La Toussuire lijkt wel uitgespreid voor hem."

  "Gilbert zal snel aan het plan-Evans moeten denken"

  "Zoals Gilbert vorig jaar in de Tour reed, was haast aandoenlijk. Ik had de indruk dat hij 15 dagen reed als was het een klassieker. Dat zal nu toch anders zijn", zegt Wuyts.

  "Gilbert zal toch snel moeten denken aan het plan-Evans. Maar hij moet ook aan zichzelf denken. En hoe sneller hij wint, hoe beter voor hemzelf en voor BMC."

  "De aankomst in Seraing ligt daar eigenlijk voor hem. De Gilbert van vorig jaar zou daar winnen, punt. Nu is dat toch wel anders. Door die gebrekkige winter zal hij die topvorm niet halen en dan heb je nog het fenomeen-Sagan."

  "Er wacht Monfort een belangrijke taak"

  Michel Wuyts heeft het in zijn voorbeschouwing ook nog over Maxime Monfort en de voorbereiding van Tom Boonen en Philippe Gilbert op de Olympische Spelen:

  • "Er wacht Monfort een belangrijke taak binnen RadioShack."
  • "De afwezigheid van Boonen heeft meer te maken met negatieve ervaringen dan met de Olympische Spelen."

  Bekijk de video's bovenaan in het artikel.