• home
 • video
 • pas verschenen

  Zoon Belgische bondscoach pakt jumpinggoud

  Steve Guerdat pakte op Nino des Buissonnets het goud.

  De Zwitser Steve Guerdat heeft het goud gepakt in de jumping. De zoon van Philippe Guerdat, coach van de Belgische ploeg, bleef als enige twee keer foutloos.

  Steve Guerdat bleef in de eerste omloop van de finale foutloos en binnen de tijd. Op Nino des Buissonnets toonde hij ook in de tweede omloop een nulrit. De stijlvolle combinatie legde het parcours van tien hindernissen ook ruim binnen de tijd af.

  Guerdat was de enige ruiter die in de finale twee keer foutloos bleef. Geen enkele andere combinatie kon zijn prestatie evenaren. Hij is de jongste zoon van Philippe Guerdat, de bondcoach van de Belgische ploeg.

  De strijd om het zilver en brons werd uitgevochten in een barrage. De Nederlander Gerco Schröder pakte met zijn paard London het zilver. De Ier Cian O'Connor was sneller onderweg dan de Nederlander maar Blue Loyd 12 sprong de allerlaatste hindernis af.

  Een beetje Belgisch succes want Schröder reed op het Belgisch warmbloedpaard London (foto). Dat is de nieuwe naam van Carembar de Muze, een 10-jarige nakomeling van Nabab De Reve en Tabelle van Sombeke, gefokt in Sint-Niklaas.

  De Brit Nick Skelton, die al het hele jumpingtoernooi oppermachtig was en maar liefst vier keer foutloos reed, kreeg in de laatste omloop vier strafpunten en eindigde gedeeld vijfde.