• home
 • video
 • pas verschenen

  Eusebio ruilt Pools ziekenhuis voor een Portugees

  Eusebio zal de halve finale tussen Portugal en Spanje niet kunnen bekijken. Hij ligt in de intensive care-afdeling van een ziekenhuis in Lissabon, waar geen tv staat.

  De 70-jarige Eusebio woonde vorige week donderdag de kwartfinale bij tussen Portugal en Tsjechië, maar werd zaterdag onwel in het hotel van de Portugezen. Hij kampt(e) met een te hoge bloeddruk.

  Uit voorzorg werd hij opgenomen in het ziekenhuis van Poznan. Dat heeft hij vanochtend mogen verlaten en geruild voor eentje in Lissabon.

  "Zijn toestand is oké", zeggen de Poolse dokters. "Zijn verblijf in het ziekenhuis heeft hem deugd gedaan." Eusebio mocht het vliegtuig op richting Lissabon, waar hij wel nog even in intensive care moet blijven.

  "Een televisietoestel staat niet in die afdeling, dus zal Eusebio de halve finale niet kunnen bekijken", zegt het ziekenhuis van Lissabon. "En naar de radio zal hij ook niet kunnen luisteren. Maar misschien is iemand wel zo vriendelijk om hem af en toe een tussenstand door te geven."

  Portugal maakt zich ongerust om zijn voetballegende. In zes maanden tijd werd Eusebio vier keer in het ziekenhuis opgenomen.