• home
 • video
 • pas verschenen

  Derde olympische titel voor zussen Williams

  Serena Williams pakt haar tweede gouden plak in evenveel dagen.

  Serena en Venus Williams hebben hun derde olympische dubbeltitel veroverd. De zussen rekenden in de finale af met het Tsjechische duo Hlavackova/Hradecka. Na anderhalf uur stond de eindstand op het bord: 6-4, 6-4.

  Serena Williams won gisteren het goud in het enkelspel tegen Maria Sjarapova op indrukwekkende wijze. Vandaag mocht ze met haar zus Venus opnieuw een gooi doen naar goud.

  In de dubbelfinale stonden de Williamsen tegenover het Tsjechisch duo Hlavackova/Hradecka. In het eerste spelletje gingen Serena en Venus al meteen door de opslag van de Tsjechen. Die kwamen gaandeweg beter in de match, maar konden de break niet meer uitwissen: 6-4 winst voor de VS in de eerste set.

  De tweede set ging gelijk op tot 2-2. Dan forceerden Serena en Venus een nieuwe break, gevolgd door een lovegame op de eigen opslag. De Tsjechen konden nooit echt een vuist maken en zo eindigde ook de tweede set op 6-4.

  Voor Serena en Venus Williams is het na Sydney 2000 en Peking 2008 al de derde olympische titel in het dubbelspel.

  Brons voor Rusland

  Maria Kirilenko en Nadja Petrova hebben voor Rusland de bronzen medaille gewonnen in het dubbelspel. Ze versloegen daarvoor de Amerikanen Liezel Huber en Lisa Raymond in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-1.