• home
 • video
 • pas verschenen

  Brits goud voor Dujardin in individuele dressuur

  Charlotte Dujardin won met Groot-Brittannië ook al goud in de landencompetitie

  De Grand prix Freestyle in de individuele dressuur, de finale zeg maar, is gewonnen door de Britse Charlotte Dujardin. De Nederlandse Anky van Grunsven werd in haar laatste competitie met Salinero zesde.

  Charlotte Dujardin heeft de Britse dominantie in de dressuur in de verf gezet door ook individueel goud te behalen. Met een hoge score van 90.089 % bleef ze de Nederlandse Adelinde Cornelissen vooraf. De derde plaats en het brons is voor een andere Britse Laura Bechtolsheimer.

  Groot-Brittannië behaalde in alle disciplines in de paardensport samen drie keer goud, een keer zilver en een keer brons. Dat is één gouden plak meer dan Duitsland.

  De Nederlandse Anky van Grunsven nam afscheid met een zesde plaats.

  Van Grunsven: "Salinero verdient een standbeeld"

  Anky van Grunsven, met negen olympische medailles de meest gedecoreerde olympiër in de geschiedenis van de paardensport, was erg emotioneel na de laatste kuur met haar paard Salinero. "Maar dit zijn tranen van geluk", zegt ze.

  "Salinero heeft in zijn derde olympiade op een rij opnieuw een zeer sterke oefening neergezet. Hij bewijst nog maar eens wat een fantastisch paard hij is. Hij heeft nog één laatste keer alles voor mij gegeven."

  "Op het einde kreeg ik wel een beetje het gevoel dat hij vermoeid was, maar dat is normaal. Ik was dan ook helemaal niet meer bezig met de score. Bij de groet wist ik heel goed dat het de laatste was."

  "Gelukkig hoef ik niet echt afscheid te nemen van Salinero want hij gaat natuurlijk gewoon mee naar huis. Ik ben erg trots dat hij ook hier nog mee kon met de beste. Ik denk dat hij wel een standbeeld verdient nu."