• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zeven jaar training is in twee seconden weg"

  Julie Croket (archieffoto) zal haar grondoefeningen niet kunnen tonen op de Spelen.

  Julie Croket zag in Frankrijk haar olympische droom uiteengespat. Door een afgescheurde kruisband kan de 17-jarige turnster niet naar Londen. "Erger kan niet", reageert haar papa Stanny.

  De 17-jarige Julie Croket was bij thuiskomst nog te aangeslagen om te reageren. In Het Laatste Nieuws doet vader Stanny het verhaal.

  "Julie ging nieuwe elementen testen in Hagenau. Die waren allemaal gelukt. Ze was op weg naar een goede score, toen ze plots slecht neerkwam", zegt hij. "Ze voelde stekende pijn en is gestopt. Ze kon niet anders."

  "Een Franse arts zei dat het misschien niet zo erg was. Ze is nog met de ploeg afgereisd naar Barcelona. Daar namen ze een scan: de kruisband bleek gescheurd. Wellicht heeft ze ook een meniscusletsel. Ik hoop dat ze snel geopereerd wordt."

  De blessure weekte bij het gezin-Croket heel wat emoties los. "Toen we het vernamen, was het heel stil. Tranen, he. Julie heeft geweend aan de telefoon."

  "Het is voor haar een zeer zware klap. De Spelen waren haar ultieme droom. Al tien jaar lang spreekt ze erover. Ze heeft zeven jaar keihard getraind om die Spelen te bereiken. Zeven jaar van haar leven opgeofferd. Met het doel in zicht valt dat plots in twee seconden weg. Erger kan niet."

  "Ik weet niet of dit het einde van haar carrière betekent. Dat laat ik haar zelf beslissen. Of ze nog moed heeft, zal de toekomst uitwijzen."