• home
 • video
 • pas verschenen

  "Spanje onder druk zetten, dat moeten we doen"

  Portugal staat aan de poort van een tweede EK-finale. Om die open te beuken, moet het vanavond voorbij titelverdediger Spanje. Het vertrouwen is groot. "We moeten druk zetten", zegt bondscoach Paulo Bento.

  In 2004 verloor Portugal in eigen land de EK-finale van Griekenland (0-1). Dat is nog altijd een pijnlijke herinnering. "We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het Portugese volk", zegt bondscoach Bento. "We zullen er alles aan doen om die tweede finale te bereiken."

  "Spanje is het beste team van dit EK. We moeten geduldig zijn, maar ook niet de hele match aan verdedigen denken. Druk zetten op de tegenstander, dat moeten we doen. Ik ben er zeker van dat we Spanje in de problemen brengen."

  Bento heeft de voorbije matchen van de Spanjaarden geanalyseerd. Ook hij zag dat ze kwetsbaar zijn. "Italië en Kroatië hebben Spanje verontrust."

  "Wij hebben onze eigen stijl. Onze strategie ligt vast. Het maakt niet uit wie bij Spanje in de aanval staat en of het met een diepe spits speelt. Wij hebben kwaliteit en passie genoeg in onze ploeg."

  Voorin bij Portugal speelt Hugo Almeida (Fenerbahçe). Hij vervangt de geblesseerde Postiga. "Ik heb heel hard gewerkt om in de ploeg te staan en nu wil ik dat vertrouwen niet beschamen. We moeten sowieso scoren, willen we doorstoten."