• home
 • video
 • pas verschenen

  "Portugal-Spanje is zoals Real-Barcelona"

  Del Boqsue: "Dit is een tijdperk, een tijdperk met een herkenbare stijl."

  Spanje kan voor drie op een rij zorgen: na het EK 2008 en het WK 2010 ook het EK 2012 winnen. Ondanks de kritiek houdt het vast aan zijn stijl.

  Spanje heerst sinds 2008. Critici leggen de lat hoog, winnen volstaat niet meer. Spanje moet flitsen. "We zochten heel lang naar een stijl om prijzen te pakken. Nu we die hebben, is dat plots saai", repliceert bondscoach Vicente Del Bosque.

  "Hopelijk gaan we gewoon voort op ons elan en blijven we na dit EK aan de top. Spanje zal zich deze spelers nog lang herinneren. Dit is een tijdperk. Een tijdperk met een herkenbare stijl."

  "Als Portugal op zijn eigen helft gaat spelen, des te beter. Wij voelen ons daar goed bij. Bij balverlies moeten we Ronaldo aan banden leggen. Ronaldo moeten we altijd in de gaten houden."

  Portugal-Spanje lijkt een beetje op Real Madrid-Barcelona, vindt Cesc Fabrgeas. "Portugal speelt bijna zoals Real. De twee ploegen leunen op een sterke verdediging en zijn heel snel in de omschakeling. Wij lijken meer op Barcelona. Eigenlijk is dit een soort Clasico."