• home
 • video
 • pas verschenen

  "In principe een duel tussen Evans en Wiggins"

  Michel Wuyts: "Het wordt een moeilijke uitdaging voor Sky."

  Zaterdag gaat de 99e editie van de Tour de France van start in Luik. Onze commentator Michel Wuyts blikt deze week vooruit. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over de strijd voor de gele trui.

  "In principe wordt het een duel tussen Cadel Evans en Bradley Wiggins", zegt Michel Wuyts. "Het duel tussen die twee kan de Tour alleen maar pittiger en prettiger maken."

  "Wiggins heeft het voordeel dat de tijdritten nog iets meer geschikt zijn voor hem. Hij moet in staat zijn om 2 tot 2,5 minuten weg te rijden van Evans."

  "Maar Evans heeft dan weer het voordeel van de punch, de explosiviteit bergop. Hij kan in de aankomsten bergop en de pittige aankomsten in de eerste week tijdwinst pakken."

  "De voorbije jaren hebben ons geleerd dat Evans een meester is in de zelfkennis en in het opbouwen. Hij zal veel dichter bij Wiggins staan dan in de Dauphiné."

  "Moeilijke uitdaging voor Sky"

  Bradley Wiggins lijkt de sterkste ploeg achter zich te hebben. "De dominantie van Sky in de Dauphiné was indrukwekkend. Drie renners (Wiggins, Rogers en Froome) in de top vier is verbluffend."

  "Dat overwicht zal er ook zijn in de Tour, maar niet in die mate. In de Tour is iedereen een paar procenten beter en BMC zal ook sterker voor de dag komen."

  "Een groot probleem van Wiggins kan zijn dat de aandacht van Sky verdeeld moet worden. Wereldkampioen Mark Cavendish zal ook enkele ritten willen winnen. Ik vraag me af hoe Sky dat zal oplossen. Dat wordt een moeilijke uitdaging voor het team."