• home
 • video
 • pas verschenen

  Turnster Croket maakt kruis over de Spelen

  Brute pech voor Julie Croket. De turnster heeft in de laatste rechte lijn richting de Olympische Spelen een zware blessure opgelopen. Ze wordt deze week nog geopereerd en moet maandenlang revalideren.

  Croket turnde afgelopen weekend op een internationale wedstrijd in Hagenau. Samen met een Zwitserse en een Spaanse gymnaste nam Croket het op tegen een Frans team.

  Tijdens haar grondoefening kwam Croket slecht neer. Onderzoek bracht dinsdag aan het licht dat ze de voorste kruisband in haar linkerknie gescheurd had. Haar Spelen-droom spat uit elkaar. Ze staat nu voor een operatie en een maandenlange revalidatie

  Croket zou in Londen deelnemen aan de allroundcompetitie. Haar doel was een olympische finale. Ze wordt mogelijk vervangen in Londen door Gaëlle Mys, maar die moet wel nog gedelibereerd worden door het BOIC.