• home
 • video
 • pas verschenen

  Prandelli: "Profiteren van Duitse zwakheden"

  Prandelli: "Nieuwe generatie wil voetbal met ideeën zien."

  Italië heeft vriend en vijand verrast op het EK. Cesare Prandelli, de architect van de heropleving van het Italiaanse voetbal, wil ook in de halve finale tegen Duitsland de risico's niet schuwen.

  "Als we afwachten, lopen we toch tegen een doelpunt aan", weet Prandelli. De 54-jarige ex-trainer van Fiorentina toverde het nationale elftal van Italië in twee jaar tijd om tot een aanvallend geheel.

  "Maar ook Duitsland heeft een sterke ploeg. Het won al 15 wedstrijden na elkaar", weet Prandelli. "Toch is geen enkel team onklopbaar."

  "We zullen van hun zwakheden moeten profiteren. Ik heb al een aantal zaken in gedachten. Met een bepaalde tactiek moeten we het hen moeilijk kunnen maken."

  "Maar ik maak me eigenlijk weinig zorgen om de tactiek. We zijn sterk genoeg om het evenwicht in een wedstrijd te vinden. Daarna moeten we het kunnen afmaken."

  Prandelli verwacht dat het een zware wedstrijd wordt tussen Italië en Duitsland. "Het resultaat zal wellicht tot de laatste minuut in balans zijn. We zullen onze principes niet overboord gooien en proberen om nog beter voetbal te brengen. Dat is onze taak, want de nieuwe generatie wil een nieuw soort voetbal zien: voetbal met ideeën."

  Minder recuperatie voor de Italianen

  Italië heeft door de kalenderplanning twee dagen minder tijd om te herstellen van de slopende kwartfinale tegen Engeland. Duitsland speelde zijn kwartfinale twee dagen eerder dan Italië.

  Prandelli vindt dat de UEFA dat probleem in de toekomst moet kunnen oplossen. "Een halve finale spelen met zo weinig hersteltijd komt het spektakel niet ten goede. Desnoods moeten ze het EK maar verlengen."