• home
 • video
 • pas verschenen

  Özil: "We zullen niet op Pirlo focussen"

  Mesut Özil weet dat het moeilijk wordt tegen Italië en Andrea Pirlo.

  Mesut Özil is ervan overtuigd dat Duitsland de nieuwe Europese kampioen kan worden, maar wil niet vooruitlopen op de zaken. "Het wordt een lastige halve finale tegen Italië."

  Özil is een man van weinig woorden. Hij spreekt rustig en ingetogen, toont respect voor de tegenstander en is dankbaar voor zijn ploegmaats. Toch wil de stille Duitser niets liever dan het EK winnen.

  "We wisten voor het toernooi al dat we een sterk team hebben", zegt de 23-jarige middenvelder. "We geloven in elkaar en we zijn hier voor de Europese titel."

  Als Duitsland Europees kampioen wil worden, dan zal het wel voorbij Italië moeten. Dat lukte de Duisters nog nooit op een groot toernooi.

  En ook Mesut Özil heeft gezien dat de Italianen verrassend sterk voor de dag komen op het EK. "Het was al duidelijk in de match tegen wereldkampioen Spanje. Ze verdienen hun plaats in de halve finale met hun sterke, compacte spel."

  "Maar wij kijken vooral naar onszelf. Als we ons spel kunnen brengen, kunnen we Italië zeker verslaan."

  "Pirlo is van wereldklasse"

  Andrea Pirlo is de spelverdeler op het Italiaanse middenveld. De 33-jarige Pirlo is in vorm en de vergelijking met Özil wordt wel eens gemaakt.

  Özil is een fan van de Italiaan, maar houdt de focus liever op de prestaties van het hele team.

  "Pirlo is wereldklasse. Kijk maar hoe hij die penalty tegen Engeland omzet. Maar ik vind de prestatie van het team belangrijker. Italië heeft getoond dat het als één blok kan spelen."

  Wat vindt Özil ten slotte van zijn eigen prestaties? "Tot nog toe ben ik tevreden over mijn EK, maar er is ruimte voor verbetering. Dat zal ik tegen de Italianen laten zien."