• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw: "We zullen onze stempel drukken"

  Coach Joachim Löw wil dat Duitsland het initiatief neemt tegen Italië.

  Duitsland kon nog nooit van Italië winnen op een groot toernooi. Dat zal moeten veranderen wil het in de finale geraken. Bondscoach Joachim Löw heeft een plan: "We moeten onze wil opleggen."

  "We mogen niet te veel naar de tegenstander en het verleden kijken", vindt Löw. "We moeten onze stempel op de wedstrijd drukken door het initiatief te nemen. We moeten ageren, niet reageren."

  Löw is beducht voor de Italianen. "Ze kunnen omschakelen zonder aan kwaliteit in te boeten. We zullen al onze mogelijkheden moeten aanspreken."

  Andrea Pirlo is een van de grote sterren op het EK. Dat is ook Joachim Löw niet ontgaan.

  "Pirlo is een geniale strateeg. Zijn spel doet denken aan de renaissance. Hij laat de bal rondgaan waar de tegenstander die zou ontzetten. Zelfs in mandekking durft hij de bal aan te nemen, want hij kan altijd terugzakken."

  Er is ook lof voor doelman Gianluigi Buffon: "Hij speelt altijd op een waanzinnig hoog niveau. Buffon is de rust zelve."

  Schweinsteiger fit genoeg voor basisplaats

  Bastian Schweinsteiger (foto) komt meer dan waarschijnlijk aan de aftrap. De 27-jarige middenvelder van Bayern München sukkelde wat met zijn enkel, maar trainde maandag opnieuw mee met de ploeg.

  "Schweinsteiger had inderdaad een probleem met de enkel, maar dat betekent niet dat hij niet aan 100% kon spelen. Anders had ik hem niet opgesteld."

  "Bastian is de afgelopen drie jaar enorm gegroeid", vindt Löw. "Hij is volwassener geworden en neemt de groep nu op sleeptouw. Het is extreem belangrijk om zo een toonaangevende speler te kunnen opstellen. Hij is een emotionele leider."

  De Duitse bondscoach kwam ook nog even terug op de rustdagen van beide teams. Hij ziet er geen voordeel in dat Duitsland twee dagen langer kan herstellen dan Italië. "Ook vier dagen rust volstaan. Italië zal niet moe zijn. Met de nodige motivatie erbij moet elke prof met vier dagen toekomen."