• home
 • video
 • pas verschenen

  Junker: "Ik wil 10 à 12 goals maken voor KVM"

  Mads Junker (l) en Thomas Enevoldsen (r) tekenden gisteren hun contract bij KV Mechelen.

  Mads Junker en Thomas Enevoldsen hebben getekend bij KV Mechelen. Junker wil betrokken zijn, Enevoldsen speelt liefst vanaf links en Johan Timmermans wil nog een Deen.

  Junker is 31 jaar en een buitenbeentje: goalgetter, boekenwurm en levensgenieter. Hij tekende voor twee jaar en doet zijn verhaal in Gazet van Antwerpen.

  De spits komt van Roda, waar hij werkte met Harm van Veldhoven, de nieuwe coach in Mechelen. "Al na enkele uren durf ik KV te vergelijken met Roda, een familieclub."

  "Belgen zijn warmer dan Nederlanders, niet? Dat past goed bij mij. Ik hou niet van ego's. Ik wist vooraf: als KV Mechelen past bij Van Veldhoven, past het ook bij mij."

  Van Veldhoven maakte hem vorig seizoen aanvoerder. "Ik moet hier niet per se  een van de leiders worden, maar ik wil wel mijn ervaring ten dienste stellen van de ploeg. Ik wil heel betrokken zijn."

  "KV verwacht ook goals van mij. In België wordt er minder gescoord dan in Nederland. Bij Roda mikte ik elk jaar op 15 goals, dus nu is mijn doel 10 à 12 goals. Maar op mijn leeftijd beleef je er evenveel plezier aan als de ploeg goed draait. Vorig seizoen scoorde ik maar zeven keer, maar had ik 15 assists."

  Enevoldsen: "Speel het liefst vanaf links"

  Thomas Enevoldsen is een 24-jarige flankspeler, die nog met Denemarken op het WK 2010 speelde. Hij komt van Groningen en tekende voor drie jaar.

  "Wat me opvalt bij KV Mechelen is de heerlijk groene grasmat, zowel van het hoofd- als het trainingsveld. Wat een verschil met Groningen, waar we op zand speelden. Ik speel liefst vanaf links, maar ben geen typische buitenspeler die zeven man dribbelt."

  Timmermans: "Pedersen is laatste transfer"

  KV Mechelen-preses Johan Timmermans wil met Nicklas Pedersen, ook al van Groningen, graag nog een Deense spelmaker. "Zijn bondscoach Morten Olsen zegt dat hij hoger moet mikken, maar wij proberen hem te overtuigen", zegt Timmermans in Gazet van Antwerpen. "Als hij komt, is dat onze laatste transfer." Pedersen zat in de Deense EK-selectie, maar speelde er niet.